VEEL GESTELDE VRAGEN OVER FLEXXFLOORSEen aantal veel voorkomende vragen over Flexxfloors staan onderstaand overzichtelijk bij elkaar: vragen over het leggen en de ondergrond, vragen over gebruik en onderhoud en vragen over assortiment en toepassing.

 

HET LEGGEN EN DE ONDERGROND.

Aan welke eisen moet de basisvloer voldoen om Flexxfloors te kunnen leggen?

Flexxfloors mag alleen worden aangebracht op een harde, vormvaste, volledig vlakke, gladde, blijvend droge, scheurvrije en schone basisvloer.

 

Mijn betonvloer is niet helemaal vlak. Kan ik Flexxfloors hier op leggen?

Een niet vlakke betonvloer moet worden uitgevlakt met een egalisatiemiddel.

 

Is het mogelijk om Flexxfloors direct over een bestaande laminaatvloer leggen?

Ja het kan, maar wij adviseren toch om de laminaatvloer te verwijderen. In eerste opzicht lijkt een laminaat vloer een prima ondergrond voor Flexxfloors. Het is hard, glad en schoon. Toch zijn er een paar belangrijke overwegingen om het niet te doen. Allereerst moet je net als bij een houten planken basisvloer rekening houden met het ontstaan van kleine naadjes na het leggen. Deze worden veroorzaakt door krimp en uitzetting van de ondervloer.

Daarnaast moet een ondergrond voor Flexxfloors ook volledig vlak zijn. Met name bij laminaat kan het voorkomen dat de stroken onder invloed van vocht en temperatuur zijn gaan "schotelen". Dit komt pas echt aan het licht nadat de nieuwe vloer er overheen is geplakt. Bovendien moet worden voorkomen dat de naden van de ondervloer en Flexxfloors elkaar overlappen. Kortom: het beste resultaat krijg je door de laminaatvloer te verwijderen en de stappen te volgen op basis van de onderliggende basisvloer.

 

Waarmee kan de hechting van Flexxfloors op een poreuze ondervloer zoals hout of spaanplaat verbeterd worden?

Met een PVA Primer op waterbasis

 

Welke primer moet ik gebruiken voor dat ik Flexxfloors kan leggen?

Dit is afhankelijk van het type ondergrond. Raadpleeg hiervoor uw leverancier van uw egaline product of primer.

 

Wat heb je nodig om Flexxfloors op een goede basisvloer te leggen?

Het leggen van een Flexxfloors-vloer is erg eenvoudig. Het gaat snel, gemakkelijk en je hebt geen last van stof, restafval of lawaai. Zware gereedschappen of machines heb je niet nodig: een potlood, het Flexxfloors mes en de Flexxfloors liniaal zijn voldoende. Deze zijn exclusief voor Flexxfloors ontworpen en bezorgen meer gemak tijdens het leggen.

 

Kan je Flexxfloors in visgraatmotief leggen?

Ja en ook tal van andere creatieve motieven kunnen eenvoudig zelf gelegd worden. De Portugese tegels lenen zich speciaal voor eigen ontwerpen.

 

Hoe kort je een strook Flexxfloors in?

Snijd de strook in met een Flexxfloors mes en breek deze met beleid af.

 

Is het mogelijk om de hout-decoren te combineren met de tegel-decoren?

Ja, het is mogelijk om Terazzo of natuursteen te combineren met een hout decor. Flexxfloors is 2mm dik en heeft geen tong- en groef verbinding. Tegels en stroken kunnen dus prima gecombineerd worden in één vloer. Of aansluitend tussen 2 ruimtes.

 

Is het mogelijk om een beschadigde strook Flexxfloors te vervangen?

Ja, met behulp van een föhn kan de lijmlaag warm gemaakt worden waarna deze los laat.

 

VRAGEN OVER GEBRUIK EN ONDERHOUD.

 

Hoe maak je Flexxfloors schoon?

Het schoonhouden is niet moeilijk. Stof, zand en gruis zijn de grootste vijanden van elke vloer. Dagelijks stofzuigen of wissen met een zachte borstel is vaak al voldoende. Als stofzuigen niet afdoende is om het vuil te verwijderen, dweil de vloer dan met een dweil of wismop met schoon warm water.

Wanneer water alleen de vloer niet schoon maakt, gebruik dan een beetje ph-neutrale reiniger. Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen omdat die de beschermende PU toplaag kunnen beschadigen. Nadweilen met schoon warm water.

 

Is Flexxfloors bestand tegen scherpe voorwerpen?

Nee vallende, scherpe en schurende voorwerpen kunnen Flexxfloors mogelijk beschadigen.

 

Is Flexxfloors met elk schoeisel te belopen?

Ja, Flexxfloors is met elk schoeisel te belopen.

 

VRAGEN OVER ASSORTIMENT EN TOEPASSING.

 

Kan Flexxfloors in de badkamer gelegd worden?

Ja, Flexxfloors is vochtbestendig en mag nat worden. Is daarom ook prima toe te passen in een badkamer, keuken of toilet. Maar let op: Flexxfloors kan niet gebruikt worden op plaatsen waar langdurig vocht blijft staan. Dus niet te gebruiken als douchevloer.

 

Kan Flexxfloors ook in een appartement gelegd worden?

Ja dat kan. In tegenstelling tot parket, laminaat en tegels veroorzaakt Flexxfloors geen hinderlijk geluid. De geluidproductie van Flexxfloors kan vergeleken worden met een vinylvloer.

 

Kan je Flexxfloors ook tegen de muur plakken?

Wij adviseren om Flexxfloors niet tegen de muur te plakken. De lijmlaag onder Flexxfloors is pas na 24 uur op volle kracht. Er is dus een groot risico dat de tegels en stroken zullen loslaten.

 

Is Flexxfloors te gebruiken in combinatie met vloerverwarming?

Ja dat kan. In tegenstelling tot laminaat geeft Flexxfloors de warmte wel door. Het is dus prima geschikt bij vloerverwarming. Doordat de slechts 2mm dikke stroken rechtstreeks op de ondergrond worden geplakt, behaalt de vloer een optimaal rendement en is de vloerverwarming ook te gebruiken als hoofdverwarming (vloertemperatuur 28°c)  Zorg wel dat de vloer eerst geëgaliseerd wordt.

 

Zijn er ook plinten verkrijgbaar bij Flexxfloors?

Nee. In onze visie horen de plinten bij de muur. In de bouwmarkt kan een keuze gemaakt worden uit een groot assortiment plinten in verschillende maten en vormen, van modern tot sfeervol, passend bij uw interieur.

 

Hoeveel m2 zit er in een Flexxfloors verpakking?

In een Flexxfloors verpakking zit iets meer dan 2m2. Houd rekening met ongeveer 5% snijverlies.

 

Wat zijn de verschillen tussen Flexxfloors Basic, Flexxfloors Premium en Flexxfloors Deluxe?

Afgezien van de decors zijn een paar technische verschillen zoals de dikte van de toplaag en de oppervlaktestructuur. Vandaar ook de verschillende garantietermijnen van 5, 7, 10, 15 en 20 jaar.

 

 

meer